home »       achtergond »       methoden »       nieuws »       agenda »       login »       contact »       links »       disclaimer »
Achtergrond

De site is in 2004 opgezet met de doelstelling een breed scala aan methodische werkvormen toegankelijk te maken voor iedereen die werkzaam is in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het blijkt in de praktijk niet eenvoudig om tot een goede werkvorm te komen, of de juiste informatie te kunnen vinden. De praktijk is weerbarstig. Door deze site ontstaat wellicht een betere mogelijkheid om methodisch werken concreet te maken.


Over de initiatiefnemer

Jac de BruijnIk ben Jac de Bruijn (1956), GZ-psycholoog. Inmiddels ben ik ca. 30 jaar werkzaam in de zorg, waaronder geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en de laatste 10 jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarin ben ik het meest aangetrokken tot jongeren met een licht verstandelijke beperking en (regelmatig) ernstige gedragsproblematiek. Ik werk nu als Hoofd Behandeling bij Prisma, een zorginstelling in Noord-Brabant, en daarnaast met evenveel plezier als Wetenschappelijk Docent aan de opleiding voor artsen (voor) verstandelijk gehandicapten (AVG) aan de ErasmusMC in Rotterdam. De combinatie werkt ‘two ways’ productief. Als persoonlijke aanvulling en verdieping op betekenis van zorg en hulpverlening heb ik in 2005 de theologische studie aan de KUB afgerond.


Contact:
info@methodieken.nl
Drs. J.J.M. de Bruijn