5 unieke beroepen waarvan je niet wist dat ze bestonden!

Er zijn in de wereld tal van bijzondere en interessante beroepen, waarvan veel mensen niet van het bestaan afweten. Maar wat zijn de meest aparte banen? We hebben hieronder een interessante tof vijf voor je gemaakt. Verbaas je!

Waterglijbanentester

Je gelooft het misschien niet, maar het is toch een echt beroep: waterglijbaantester. Als jij niet uit zwembaden te slaan bent en iedereen jou een waterrat noemt, is dit het perfecte beroep voor jou. Met een inkomen van zo’n 23.000 euro per jaar word je van deze baan niet echt rijk, maar je beleeft wel enorm veel. Je maakt namelijk veel internationale reizen om wereldwijd waterglijbanen uit te testen en hierover recensies te schrijven. Heerlijk werk toch?

Beroepswachtende

Heb je geld over en een hekel aan urenlang in de rij staan om je favoriete smartphone of concertkaartjes voor Coldplay of een andere band te kopen? Dan kun je een beroepswachtende inschakelen. Voor ongeveer 100 euro per uur zorgen deze professionals ervoor dat jij krijgt wat je wilt hebben. Zonder dat je in de rij hoeft te wachten!

Wormenvanger

Nog zo’n bijzonder beroep, je geloof het haast niet, is de wormenvanger. Dit zijn mensen die voor vissers wormen vangen. Dit wordt in de volksmond ook wel eens pierenwippen genoemd: met een schep of hooivork wordt er getrild, waarna de wormen vanzelf uit de grond komen. Leuk werk toch, wormenvanger worden en dan dag in dag uit pierenwippen?

Eilandbeheerder

Eilandbeheerder staat vierde in onze top vijf. Wie eilandbeheerder is heeft als taak om een eiland te verzorgen – qua natuur -, blogs te schrijven om het eiland te promoten en eventueel het toerisme te regelen.

Treinenpropper

Ten slotte is er nog de treinenpropper, een beroep dat in landen als China en Japan voorkomt. Wie dit beroep heeft, moet zorgen dat iedereen meekomt in overvolle treinen. In Amerika bestond dit beroep al in de vroege twintigste eeuw: zorgen dat iedereen de trein inkomt.

Sign Up
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="305"]