Slim en efficiënt jouw garage inrichten doe je zo!

De garage is voor veel mannen een belangrijke plek. Niet alleen zet je hier je auto weg, maar ook worden garages gebruikt voor de opslag van tal van spullen en benodigdheden. Denk aan gereedschappen, fietsen, drank, tenten voor de vakantie, bloempotten, et cetera. De garage als ‘verzamelplek’ kan al snel leiden tot een garage die chaotisch en onoverzichtelijk is. Hoe kun je dat voorkomen en jouw garage overzichtelijk ingericht houden? En wat hoort er in een goed ingerichte garage allemaal thuis?

Een hoekje met basisgereedschap

Wanneer je in de garage een snelle klus wilt uitvoeren, zoals een fietsband lappen of wat hout zagen, is het wel handig als het gereedschap voor het grijpen ligt. Zorg ervoor dat je een apart plekje in de garage reserveert waar je handgereedschap kunt ophangen. Hangend gereedschap kun je namelijk direct pakken als je het nodig hebt.

Een veilige en goed afsluitbare deur

Als er iets belangrijk is wanneer je een garagebox hebt, al dan niet verbonden met je woning, is het wel optimale veiligheid. Een garagepoort of garagedeur moet veilig en inbraakbestendig zijn. Een stevig en goed veiligheidsslot is dan ook onmisbaar. Zo voorkom je dat inbrekers en onbevoegden je garage leegstelen.

Extra verlichting voor noodgevallen

Het is aan te raden om aan de buitenzijde van de garage extra noodverlichting – kies bij voorkeur voor een led-lamp om energie te besparen – te bevestigen. Hiermee voorkom je problemen als de standaardverlichting onverhoopt uitvalt. De garage blijft goed zichtbaar, bereikbaar en tegelijk zorgt de noodverlichting ervoor dat potentiële inbrekers afgeschrikt worden en op afstand blijven.

Voldoende kast- en opbergruimte

We stelden al dat de garage voor veel mensen een grote opbergruimte is. Volkomen terecht, want waarom zou je deze ruimte niet benutten voor meer dan het stallen van auto en fietsen alleen? Toch is het cruciaal om overzicht te houden. Dit doe je door diverse opbergruimtes en kasten aan de wanden te bevestigen. Zo kun je al je spulletjes opbergen en blijft de garage overzichtelijk.

Sign Up
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="305"]