Stoelen en banken vormen het hart van elk interieur

Het centrum van elke woning wordt gevormd door de stoelen en banken die in huis staan. Zonder overdrijving zijn deze meubelstukken het hart van elk interieur. Het zijn namelijk de plekken in huis waar jij en/of je familieleden en gasten regelmatig zitten. En daarmee echte eycatchers! Maar hoe kies je de juiste stoelen en banken uit? Welke mogelijkheden heb je zoal om jouw huiskamer naar eigen wens in te richten?

Bepaal de stijl en let op kleurgebruik

Voordat je meubilair gaat uitzoeken voor in de kamer, is het belangrijk dat je goed voor ogen hebt welke stijl bij je past. Ga je voor een tijdloos en klassiek ingericht huis, wil je een stoere en moderne woonkamer, of houd je juist van warm en romantisch? Bij een klassieke, industriële en/of stoer huiskamer passen leren stoelen en banken goed. Terwijl neutrale kleuren als grijs, zwart, bruin of wit ook aansluiten op dit interieurtype. Houd je meer van een landelijke, natuurlijke of een romantische inrichting van je huis, dan zijn stoffen stoelen en banken, gecombineerd met zachte kleurvarianten rood, groen, geel of roze, geschikt om te gebruiken.

Populaire stoelsoorten

In hoofdzaak kun je uit de volgende stoelsoorten kiezen, die op dit moment geliefd en populair zijn en in alle soorten interieurs gebruikt worden:

  • Rotan stoelen – deze zijn perfect voor industriële en Scandinavische interieurs. Dit stoeltype is namelijk modern, minimalistisch en past in vrijwel elke interieursoort. Rotan stoelen brengen een stoere en eigentijdse sfeer je huis in.
  • Chesterfield stoelen – deze stoelen doen het vanwege hun robuuste karakter goed in stoere manneninterieurs.
  • Luie stoelen – de designs van dit type stoelen zijn de afgelopen jaren veel mooier geworden. Houd je van relaxed voor de tv hangen, dan is dit jouw stoel!

Inspiratie opdoen voor stoelen en banken

Kom je er zelf niet goed uit, doe dan inspiratie op via internet. Op een interieur blog, Pinterest, Instagram, Facebook en andere sociale media vind je tal van voorbeelden waar je uit kunt kiezen.

Sign Up
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="305"]