Leuke dates die (bijna) geen geld kosten

Daten is leuk, maar wanneer je ook op je budget wilt letten kan het soms best in de papieren lopen. Een drankje hier, een hapje daar of een bezoek aan een museum of film zijn allemaal niet gratis. Gelukkig hoeft daten geen gat in je budget te slaan. Om je daar een beetje mee op weg te helpen, delen wij vandaag graag 5 romantische dates die je (bijna) niets kosten.

Sterrenkijken op een mooie zomeravond

Wat is er romantischer dan samen op een zachte zomernacht naar sterrenhemel kijken? Kies voor een mooie plek in de natuur, het liefst ver van alle lichten zodat je de sterren goed kunt zien. Leg een kleedje neer en staar samen naar de sterrenhemel. Bonuspunten wanneer je ook daadwerkelijk iets over de sterren kunt vertellen. Zoek dus op Internet op hoe je de verschillende sterrenbeelden kunt herkennen en zoek ze samen in de lucht! Je kunt de date extra speciaal maken met lekkere hapjes en een goede fles wijn.

Een rondleiding door jouw favoriete stad in Nederland

Een romantisch weekend weg kan behoorlijk in de papieren lopen, maar wanneer je dichter bij huis blijft kan een stedentripje ook prima wanneer je wat minder te besteden hebt. Lees je in over jouw favoriete stad of thuisstad en neem jouw date mee op een tour langs alle bezienswaardigheden. Elk stad of dorp heeft zijn eigen unieke geschiedenis en er zijn soms zelfs gratis musea om te bezoeken. En de romantische overnachting? Die doe je gewoon thuis! Maak je bed extra netjes op, leg chocolaatjes op de kussens en steek wat kaarsen aan. Door alleen al iets met het decor te spelen, kun je ook jouw eigen huis of appartement omtoveren in een knusse bed and breakfast. Heb je een achtertuin? Dan kun je er ook voor kiezen om te kamperen voor dat echte vakantiegevoel!

Doe samen vrijwilligerswerk in de buurt

Is er binnenkort een evenement in jouw dorp of stad? Dan zoeken ze vast nog vrijwilligers! Vaak kun je als vrijwilliger gratis deelnemen aan een event in ruil voor twee tot drie uurtjes vrijwilligerswerk. Denk hierbij aan muziekfestivals, fancy fairs, dorpsfeesten, exposities of toneelvoorstellingen. Ook kun je vaak bij het lokale asiel je aanmelden om een wandeling te maken met een paar van de honden. Zo maak je een gezellige wandeling extra speciaal.

Een ouderwetse spelletjesavond

Tijd om op zolder de ouderwetse bordspellen weer eens af te stoffen! Wat is er gezelliger dan aan de keukentafel een spel te spelen? Je kunt kiezen voor het strategische schaken, het Catan-kaartspel of ga voor tijdloos plezier met spellen zoals Monopoly, Levensweg of mens-erger-je-niet. Serveer naast de spellen lekkere hapjes en een gezellige date night is geboren.

Samen koken

Samen dineren is dé bekendste date van allemaal (oké, na het kopje koffie misschien). Maar wie zegt dat het diner in een restaurant moet gebeuren? Je kunt ook thuis een hele gezellige date hebben door samen een recept uit te zoeken, de boodschappen te doen en vervolgens samen met je date uitgebreid te koken.

Low budget dates kunnen hartstikke leuk zijn!

Natuurlijk zijn de bovenstaande dates niet allemaal volledig gratis. Transport en eventueel eten of drinken zijn kosten waar je bijna niet onderuit komt. Toch hopen we dat je door deze vijf dates niet langer het idee hebt dat daten altijd veel geld moet kosten! Een goed uitgedachte low-budget date kan net zo romantisch en gezellig zijn als een vijfgangendiner.

Sign Up
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="305"]