Trouwtrends in 2020 voor een geslaagde bruiloft

Staan er binnenkort huwelijksplannen in het vooruitzicht? Of ben je naarstig op zoek naar de nieuwste trouwtrends. In de blog ‘Trouwtrends in 2020 voor een geslaagde bruiloft’ verneem je een tipje van de sluier wat tegenwoordig modebepalende factoren zijn. Ga langs deze weg op ontdekkingstocht om inspiratie op te doen.

Bruiloft in het teken van duurzaamheid

In het tijdperk van duurzaamheid worden boeketten en corsages gemaakt van kleurrijke bloemen. Ook kan je de plastic confetti vervangen door bladsnippers. Hetzelfde geldt voor kartonnen rietjes om te drinken. De dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson – prinses Eugenie – gaf zelfs de voorkeur aan een plasticvrij huwelijk. Een andere tip. Elke bruid wil de dag van een trouwfeest er uitzien als een prinses naar het voorbeeld van Meghan Markle. Veel bruidswinkels showen nu trouwjurken in de stijl van Meghan Markle.

 Geen wild vrijgezellenfeest en échte vrienden uitnodigen op de trouwdag

Decennialang was het haast een vast ritueel om tijdens het vrijgezellenfeest een stripper in te huren en shots tequila achterover te kieperen. Maar die wilde braspartijen behoren tot het verleden. Meditatie met yoga of een gezellig weekend Ardennen bij een knisperend haardvuur krijgen nu de absolute voorkeur. Een andere richtlijn. Op de dag van de bruiloft zelf werden in het verleden mensen uitgenodigd die je al jarenlang niet meer had ontmoet. Van dit idee is men helemaal afgestapt. Alleen de hechte familie en schoonfamilie, nauwe vrienden en vriendinnen of collega’s worden uitgenodigd op de mooiste dag uit je leven.

 Gezonde snacks afwisselen met bitterballen

Kaasstengels en bitterballen horen wel altijd bij een huwelijksdag. Maar wie de uitgenodigde gasten culinair wil verrassen, heeft oog voor gezonde snacks. Kleine broodjes, gezonde exotische salades en fruitschaaltjes zorgen voor een aparte sfeer, geserveerd als knapperige foods en bites aan een sta tafel.

Sign Up
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="305"]