Import van Duitse auto’s, ingewikkeld of niet?

De Duitsers staan erom bekend dat ze hele degelijke producten produceren. Met name de Duitse auto-industrie is internationaal gevierd. Dat, gecombineerd met het feit dat in Duitsland de prijzen voor auto’s gemiddeld ook nog eens lager liggen dan in Nederland, maakt het aantrekkelijk om een auto te importeren. Voeg daar nog aan toe dat in Duitsland de btw 2 procent lager is dan in Nederland en het lijkt wel heel voordelig om je auto uit Duitsland te halen. Maar hoeveel werk is het importeren van een auto uit Duitsland?

Bedrijf inhuren

Als je zelf zo min mogelijk gedoe wilt hebben, is het het makkelijkste om een bedrijf het werk te laten doen. Deze bedrijven regelen alles omtrent de import van je auto. Je hoeft ze alleen maar een bedrag te betalen en ze nemen je het hele proces uit handen. Als je weinig tijd hebt, of geen zin in het papierwerk, is dit ideaal.

Zelf doen

Je kunt het ook zelf regelen. Dan moet je op de volgende zaken letten. Ten eerste zorg je dat de auto in Duitsland gekeurd wordt. In Nederland aangekomen moet je naar de RDW, waarschijnlijk ben je hier een dag mee bezig. Hier wordt de auto gekeurd en de verschuldigde BPM (een belasting) vastgesteld. Het is mogelijk om de hoogte hiervan via een online calculator vooraf te berekenen. Toch is het verstandig om een expert in te schakelen, het formulier is namelijk vrij ingewikkeld. Van de BPM ontvang je een aanslag. Als je die eenmaal hebt betaald krijg je een kenteken en kun je de platen laten maken. Hier zijn kosten aan verbonden. Ook moet je uiteraard een verzekering voor je auto afsluiten. Heb je dat gedaan, dan ben je in principe klaar om de weg op te gaan.

Sign Up
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="305"]