Waarom kiezen voor bamboe kleding?

Tegenwoordig lijkt vrijwel alles wel van bamboe gemaakt te zijn. Zelfs kleding kan geproduceerd worden met dit grassoort als materiaal. Als jij belang hecht aan duurzaamheid, is bamboe kleding iets dat niet in je kledingkast mag ontbreken. Bamboe is het toonbeeld van duurzaamheid. Het is namelijk een zeer onderhoudsarme plant die maar weinig water nodig heeft om snel te kunnen groeien. Zelfs na het kappen, woekert het rustig voort. Erg vervelend wanneer het in je tuin staat, maar wanneer je het van plan bent te verwerken in producten, zoals kleding, is deze eigenschap een geweldige plus.

Bamboe-kleding is zacht

Je zou het niet zeggen, maar kleding gemaakt van bamboe is heerlijk zacht. Zo is het bijvoorbeeld uitermate geschikt als materiaal voor ondergoed. Na bewerking vormen de vezels een heerlijk materiaal om je zelf in te hullen. De zachtheid wordt nog wel eens vergelijken met die van kasjmier. Voordeel van bamboe is echter dat je er geen honderd euro voor hoeft neer te tellen. Doordat het zo snel groeit, is het materiaal namelijk zeer goedkoop. Dankzij de zachte structuur is bamboe-kleding onder andere heerlijk om in te slapen, maar ook om in te sporten!

Klaar om te sporten

Wanneer je goed voorbereid wilt zijn op een flinke work-out is een goed outfit cruciaal. Je wilt niet dat het materiaal tegen je huid aan schuurt, erg gaat stinken of de aandacht vestigt op zweetplekken. Met bamboe hoef je je over al deze dingen geen zogen te maken. Bamboevezels zijn opgebouwd uit holle structuren. Hierdoor wordt vocht, zoals zweet, makkelijk afgevoerd, waardoor jij zo koel mogelijk blijft tijdens een heftige workout. Ook hoef je minder bang te zijn voor grote zweetplekken onder de armen en nare luchtjes. Natuurlijk zit bamboekleding ook gewoon hartstikke lekker, waardoor je je altijd vrij zult voelen om te bewegen.

Sign Up
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="305"]