De vijf mooiste Italiaanse eilanden

Italië staat ieder jaar weer in de top vijf van favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders. Het is dan ook een prachtig land met een rijke cultuur, mooie natuur en een heerlijke keuken. Veel vakantiegangers kiezen voor bestemmingen als Toscane, Rome, het Gardameer of Venetië. Maar wist je dat Italië ook honderden eilanden heeft? We zetten de vijf mooiste, meest paradijselijke eilanden voor je op een rij.

Dit zijn de vijf mooiste eilanden van Italië

Sicilië: Sicilië is het grootste eiland van Italië. Je vindt er prachtige steden als Palermo en Taormina en een bezoek aan de actieve vulkaan Etna moet je zeker niet overslaan.

Elba: Elba, onderdeel van de Toscaanse archipel, is vooral bekend door Napoleons ballingschap. Dit eiland heeft schitterende flora en fauna te bieden en je kunt er uitstekend snorkelen en wandelen.

Capri: Capri ligt voor de kust bij Napels. Het eiland heeft prachtige grotten, waaronder ‘La grotta azzura’ (de blauwe grot). Het is een favoriete vakantiebestemming van de ‘rich and famous’, dus zorg ervoor dat je portemonnee goed gevuld is.

Lampedusa: Lampedusa is een uitstekende bestemming als je van duiken houdt. Op dit eiland vind je ook schitterende witte zandstranden, je kunt er dolfijnen spotten en de zeldzame karetschildpad komt er voor.

Ischia: ‘Het groene eiland’ is de bijnaam van Ischia. Natuurlijke warmwaterbronnen, het indrukwekkende kasteel ‘Castello Aragonese’ en de 800 meter hoge Monte Epomeo zijn enkele van de bezienswaardigheden van dit eiland.

Nog meer eilanden die het bezoeken waard zijn

En de volgende Italiaanse eilanden willen we je ook zeker niet onthouden: Procida (hier proef je nog de echte Italiaanse sfeer), La Maddalena (prachtige stranden, schitterend nationaal park) en Ponza (bijzondere stranden, indrukwekkende grotten en een ondergronds Romeins tunnelstelsel).

Sign Up
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="305"]