Hoe kies je de juiste dakdrager voor je auto?

Wanneer je een niet al te grote auto hebt met weinig laadruimte, is een dakdrager kopen een slimme zet. Je kunt dan een dakkoffer op het autodak aanbrengen en kunt op die manier veel extra bagage kwijt. superhandig natuurlijk, zeker als je met je gezin of vrienden op vakantie gaat. Veel autorijders vinden het echter lastig om een geschikte dakdrager te vinden. Er valt veel te kiezen op dit gebied. Als je onze tips gebruikt, wordt het kiezen van een geschikte dakdrager al een stuk gemakkelijker.

Nagenoeg iedere auto kan voorzien worden van een dakdrager

De meeste autofabrikanten, nagenoeg alle, hebben nagedacht over het aanbrengen van fixpoints en dakrailingen, zodat er op het dak van de auto een imperiaal, dakdrager en/of dakkoffer gemonteerd kan worden. Er zijn universele dakdragers die voor vrijwel elk merk en model auto zijn gemaakt en goed verstelbaar zijn via fixpoints of een dakrailing. Fixpoints zijn plekken waar onder een klepje een bevestigingspunt is gemaakt om de dakdrager stabiel en stevig aan te kunnen bevestigen.

Specifieke modellen per merk

Een voordeel van dakdragers voor specifieke automerken is dat de pasvorm van dit soort dakdragers optimaal is. Koop je dus een dakdrager afgestemd op jouw merk en model auto, dan ben je verzekerd van een sterke en stabiele dakdrager. Een minpunt van merkgebonden vergeleken met universele dakdragers is dat je hiervoor wel een hogere prijs moet betalen. En verder heb je na verkoop van je auto weinig meer aan de betreffende dakdrager. Dat betekent dus dat je ofwel de dakdrager niet meer kunt gebruiken, of deze kunt doorverkopen of weggeven aan iemand met eenzelfde automerk.

Wat er op het dak geplaatst mag worden

Let op waarvoor de dakdrager geschikt is. Zo kun je er dwarsbuizen op monteren met een dakkoffer, maar zijn er ook railing en dakdragers voor skiboxen, rekken waarop fietsendragers gemonteerd kunnen worden en algemeen toepasbare dakdragers. Kijk bij de aankoop goed wat je wensen zijn en pas het type dakdrager daarop aan!

Sign Up
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="305"]