Stoere vakantiebestemming: de Sierra Nevada

In de regio Andalusië, in het Zuiden van Spanje, vind je de zestien bergtoppen die samen de besneeuwde bergketen vormen, ook wel gekend als de Sierra Nevada. De bergtoppen zijn allen hoger dan 3000 meter en herbergen het Nationaal Park dat het leefgebied is van het wild zwijn en de Spaanse steenbok. Hier beleef je zowel een heerlijke zonvakantie als een zonzekere skivakantie.

Nationaal Park Sierra Nevada

Ontdek tijdens de zomer de vele landschappen en de bloeiende fauna en flora van het natuurpark. Hier spot je 2.100 verschillende planten, 60 vogelsoorten en oneindig veel wilde diersoorten. Niets houdt je tegen om zelf een wandeling te maken over de verschillende bergen maar een geleide safaritour in een 4×4 brengt je naar plekken waar je te voet niet geraakt. Samen met een gids rijd je gedurende 6 uur door diepe valleien, die door de jaren zijn uitgesleten door ijs en rivieren. Je ontdekt witte bergdorpjes, oude mediterrane bossen, verscholen meren en besneeuwde bergtoppen. In een panoramisch restaurant, gelegen op 2500 meter hoogte, sluit je de tour af met een 3-gangen menu. Dit wordt een dag om nooit te vergeten!

Op sneeuwschoenen door Sierra Nevada

De skipistes in Sierra Nevada hebben een gezamenlijke lengte van ruim 100 km. Het hoogteverschil van 1.200 meter zorgt ervoor dat je kunt skiën van 3.300 meter tot 2.100 meter. Hier ben je altijd verzekerd van zon en bij gebrek aan sneeuw worden de sneeuwkanonnen opgezet. Heb je geen zin om te skiën? Dan is een wandeltocht op sneeuwschoenen een absolute aanrader. Met een ongebruikelijk gemak beweeg je je over de besneeuwde wandelpaden. Tijdens een 4 uur durende wandeling leer je de Sierra Nevada op een andere manier kennen en krijg je prachtige landschappen te zien. Een unieke ervaring waar je nog lang van zal genieten.

Sign Up
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="305"]