De invloed van kleur op je smaakbeleving

Het belang van passend en stijlvol serviesgoed wordt door veel mensen onderschat. Kies je voor het juiste en meest geschikte serviesgoed, dan smaakt je eten echt een stuk lekkerder, zo leert de realiteit. Veel mensen denken nog steeds dat lekker eten op zichzelf staat. Maar geschikt en passend serviesgoed is een van de belangrijkste factoren die jouw smaakervaring een flinke boost kan geven! Met een goede gedekte tafel beleef je een echte smaakexplosie, die je niet snel zult vergeten! Hoe zit dit precies? Hoe kun je jouw smaakervaring naar een hoger level tillen door voor passend servies te kiezen? Je leest het in dit informatieve blogartikel!

Kleur bepalend voor smaakervaring

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de kleur van het serviesgoed een meetbaar effect heeft op de smaakbeleving tijdens een diner of maaltijd. Een rol hierbij speelt, dat weten veel mensen niet, het verschil tussen de grootte van je bord en de kleur van het serviesgoed. Hoe omvangrijker dit verschil is, hoe lekker het eten is, aldus onderzoeken. Hoe groter het ervaren verschil, hoe meer je ook door het eten verzadigd raakt.

Moeten witte borden afgeschaft worden?

De constatering dat kleurig borden een heerlijke smaaksensatie opleveren, kan tot de gedachte luiden dat kleurloze en witte borden per direct afgeschaft moeten worden. We kunnen je direct geruststellen, want de witkleurige borden kun je gewoon in de collectie. Natuurlijk zijn kleuren beter voor de smaaksensatie die je beleeft. Maar ook witte borden hebben zo hun voordelen. Zo blijkt dat met name aardbeiengerechten, zoals ijs met aardbeien met ijs of aardbeienmousse een stuk lekkerder smaken op witte dan op gekleurde borden. Wil je lekker zoet eten ,dan zijn witte borden onmisbaar. Donker serviesgoed is juist weer goed voor de smaakbeleving van pittige en zoute gerechten. Leg je frites of patat dus lekker op een donker bord en geniet!

Sign Up
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="305"]